Om föreningen

Vi är en liten förening med 21 hus.
Föreningen registrerades hos Länsstyrelsen den 26:e juli 1990. Vi som har bott här från början flyttade in i juni 1992.
   Husen är belägna i ett naturskönt område vid Norasjöns södra ände ca 2 km från Nora centrum. Det är ett lugnt och barnvänligt område med naturen inpå knuten. Inom gångavstånd finns förskola, skola, affär och badplats.
Brf. Sundsberget. Lätt att komma till. Svårt att lämna.

Från vilket håll du än närmar dig Brf. Sundsberget är det lätt och bekvämt att ta sig hit. Flera av Europavägarna strålar samman i Örebro. Därifrån är det bara cirka tre mil eller en halvtimmes resa till Brf. Sundsberget på riksväg 50. Kommer du med flyg landar du på flygplatsen Örebro-Bofors för vidare resa hit.
   Du kan också ta tåget till Örebro. Sedan har du den där halvtimmen till randen av Kilsbergen. Där breder Brf. Sundsberget ut sig intill Norasjön. När du väl är här, skulle det förvåna oss, om du inte vill stanna lite längre än du tänkte.

Vad kan då Brf Sundsberget erbjuda mer?
Ett trevligt område, med god gemenskap och bra planlösning på husen. Det är bara 200 m till Norasjön med kommunala båtbryggor där kan du fiska abborre, gädda, gös och till och med ål.

Vad finns mer i Nora!
Nora erbjuder ett starkt föreningsliv inom de flesta intresseområden. I Nora kommun finns olika slag av fritidsanläggningar för såväl föreningsverksamhet som för allmänhet.
   Sommartid kan Nora erbjuda underbara strövområden och fina fiskevatten samt en 18-håls golfbana i vacker miljö. För dig som är intresserad av t.ex. ridning, hockey, bowling, tennis eller simning finns inomhushallar. Dessutom har Nora en vinteranläggning vid Digerberget med en mängd preparerade skidspår, både med och utan elljus

Ytterligare fritids aktiviteter!
Bergslagsleden passerar angränsande till Brf. Sundsberget. Det finns 17 etapper att välja på, alla i längd anpassade för att kunna klaras av under en dagsvandring, men med olika svårighetsgrad. Bergslagsleden är markerad med orange ringar målade på träd eller stolpar. Vid förgreningar och vägkorsningar finns skyltar uppsatta. Leden sträcker sig från Kloten i norr till Stenkällegården i söder, en totallängd på 28 mil.     Ungefär mitt på varje etapp finns ett vindskydd med eldstad och torrtoa. Vid en del av rastplatserna har sopkärlen tagits bort, då det kan vara alltför långt för skötselföreningen att frakta dessa säckar. Dessutom är sophanteringen idag en stor kostnad. Därför ber vi dig som vandrare att själv ta med soporna från rastplatsen. Ledbeskrivningar med karta finns för varje etapp.